вівторок, 26 березня 2019 р.

День води


"Вода, у тебе немає ні смаку, ні кольору, ні запаху, тебе неможливо описати, тобою насолоджуються, не відаючи, що ти таке. Не можна сказати, що ти необхідна для життя: ти саме життя. Ти сповнюєш нас радістю, яку не пояснити нашими почуттями. З тобою повертаються до нас сили, з якими ми вже простились. За твоєю милістю в нас знову починають вирувати висохлі джерела нашого серця. Ти найбільше багатство у світі..."
                                                                                                      Антуан де Сент-Екзюпері

21 березня працівники відділу документів з економічних, технічних, природничих та сільськогосподарських наук взяли участь у заході до Всесвітнього дня води, який проводили фахівці Деснянського басейнового управління водних ресурсів у Прилуцькому агротехнічному коледжі.
  Начальник Деснянського БУВР Наталія Грудницька розповіла студентам та викладачам закладу про діяльність управління, основні здобутки та плани на поточний рік. Спеціалісти управління розказали про започаткування Всесвітнього дня води, звернули увагу на його мету та значення, ознайомили з поняттям водного сліду людини та шляхами збереження прісних багатств регіону.
  Голова Чернігівської обласної організації Українського товариства охорони природи, кандидат біологічних наук, доцент кафедри екології та охорони природи Національного університету "Чернігівський колегіум" ім. Т. Г. Шевченка Світлана Потоцька порушила питання проблеми забруднення водойм та нестачі питної води.
  Завідувач відділу документів економічних, технічних, природничих та сільськогосподарських наук Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка Наталя Карбовська провела тематичний перегляд літератури з фондів бібліотеки "Вода – життя, вода – основа" та розповіла слухачам цікаві факти про річку Удай, яка протікає поблизу Прилук.
  Для відвідувачів заходу спеціалістами Деснянського БУВР було проведено експрес-дослідження якості Прилуцької води, яке показало, що вода Прилуччини якісна і придатна до вживання.




Немає коментарів:

Дописати коментар