понеділок, 16 вересня 2019 р.

День Десни


    Вже другий рік поспіль  8 вересня Деснянське басейнове управління водних ресурсів та ГО "За відродження Десни" м. Чернігова відзначають День Десни. Десна - головна водна артерія нашого міста і проблеми нашої красуні-річки торкаються  сотні великих і малих міст, які вона ріднить.  Представники Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка теж долучились до екологічного свята "День Десни – 2019". Стартував захід на садибі всесвітньо відомого кінорежисера і письменника Олександра Петровича Довженка у Сосницькому літературно-меморіальному музеї, де з нагоди 125-річчя від дня народження митця відбулось дійство "Десна – вчора, сьогодні, завтра". Після урочистих промов для гостей свята була організована театралізована екскурсія музеєм, а ще лунали пісні у виконанні фольклорного колективу, народні майстри демонстрували свої вироби. Працівниками бібліотеки була підготовлена книжково-ілюстративна виставка "Я народився і жив для добра і любові", про яку розповіла завідувачка відділу краєзнавства Ірина Каганова.
  Завідувачка відділу документів економічних, технічних, природничих та сільськогосподарських наук Наталя Карбовська подякувала організаторам заходу за співпрацю та ознайомила присутніх з бібліографічним оглядом рідкісних видань з фонду бібліотеки, що містять інформацію про історичне минуле красуні-Десни.
  Друга локація екологічного свята – Пекарівська круча, поблизу селища Сосниця. Тут організатори радували гостей святково-розважальною програмою "Зачарована Десна", наша бібліотека представила зацікавленій публіці тематичний перегляд "Дивовижний світ природи".


Немає коментарів:

Дописати коментар