середу, 13 листопада 2019 р.

Зелена Криж "Екологічні казки"


  Колектив Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка вдячний ТОВ "HIAP" в особі Директора Новикової Анни Юріївни , яка в рамках реалізації культурного проекту "Формування екологічної культури у слабозорих людей шляхом видання "Екологічних казок" шрифтом Брайля, за підтримки Українського культурного фонду передала до фондів бібліотеки  два примірника цієї чудової книги.
    Як же важко жити в темряві кожен божий день, не маючи змоги побачити  красу навколишнього світу: золотий промінчик сонця,  такий ніжний перший оксамитовий листочок, очі коханої людини, усміхнену веселку після дощу... І тоді світ сприймається на дотик, дотик який замінює очі... І ти з усієї сили намагаєшся не випасти зі стрічки життя, не бути таким вразливим. Так хочеться взяти в руки книжку і зануритися у вигаданий світ письменника...
І на допомогу людям з особливими потребами приходять книжки надруковані шрифтом Луї Брайля. Він сам пізнав повною мірою всю гіркоту сліпоти, коли зазнав важкої травми очей у 3-річному віці.  Саме бажання розширити свій життєвий простір спонукало Луї розробити рельєфно-крапковий шрифт для сліпих, який використовується у всьому світі і дотепер.
Ми раді, що наш фонд має невелику, але таку цікаву підбірку книг для слабозорих людей. І ось нове поповнення, таке бажане - "Екологічні казки" Зелени Криж. Важливо відмітити, що книжка містить також зміст казок написаних звичайною кирилицею. Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитися з цією книжкою. Ми радо зустрінемо Вас у Відділі  документів з економічних, технічних, природничих та сільськогосподарських наук Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка, де знайшла свою приписку ця чудова книжка! Чекаємо на Вас!

                                                                                                   Чути голос вітру, чути шепіт лісу,
                                                                                                   На очах кайдани, темряви завіси.
                                                                                                   Світла не видно, але життя прекрасне,
                                                                                                   Не зважаючи на біль, мрія не згасне! 
                                                                                                                                             Автор: Інфант
                                                          (Джерело: http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=656001)










Немає коментарів:

Дописати коментар