четвер, 3 вересня 2020 р.

Нові надходження


Шановні читачі! В умовах карантину наша бібліотека не має змоги відкрити для вас свої двері, але ми продовжуємо інформувати вас про нові книги, які надійшли до нашого відділу  і нагадуємо, що ви маєте змогу замовити собі електронну доставку потрібної вам книги ( до 10 с. безкоштовно).


Адізес, Іцхак Кальдерон. Стилі хорошого і поганого менеджменту / Іцхак Кальдерон Адізес ; пер. з англ. Валерія Глінка. - Київ : Наш формат, 2020. - 222 с. - (Методологія Адізеса). - Бібліогр.: с. 213-220.

Керівники й лідери компаній - живі люди зі своїми перевагами та недоліками. Саме тому одноосібний ідеальний керівник - легенда, яку ще нікому не вдалося втілити в життя. У цій книжці Іцхак Кальдерон Адізес виокремлює чотири основні ролі ефективних управлінців і пояснює, чому вони є запорукою хорошого менеджменту. Автор допоможе керівникам розрізнити правильні та неправильні стилі управління, а також навчить результативно розподіляти завдання між працівниками відповідно до їхньої манери роботи.

Гербер, Майкл. Працювати на себе. Як не прогоріти в малому бізнесі / Майкл Гербер ; пер. з англ. Ірина Гнатковська. - Київ : Наш формат, 2019. - 230 с. 

Започаткування власного бізнесу оповите міфами. Підприємець, немов Геракл, хоробро долає перешкоди й досягає мети. Та що як для відкриття успішної музичної крамниці недостатньо бути музикантом? Що як для розвитку своєї справи потрібно щось більше, ніж просто підприємницький хист?
Кваліфікований консультант з малого бізнесу Майкл Ґербер і його команда впродовж багатьох років аналізують тисячі бізнес-сценаріїв та виводять постійно дієві закони розвитку малих підприємств. У цій книжці автор проведе вас етапами становлення, розповість про найуспішніший малий бізнес і найголовніше - допоможе створити цікаву та рентабельну власну справу.

Дерндорфер, Ева. Сенсорика. Как люди воспринимают продукты питания [Текст] / Ева Дерндорфер ; [пер. с нем. К. Н. Яковенко]. - Харьков : Гуманитарный Центр, 2019. - 253 с. : ил.

Сенсорика - это новая область науки, направленная на исследование восприятия продуктов питания (и не только) органами чувств человека. Ева Дерндорфер описывает ее применение в ходе разработки продуктов, в контроле качества и его улучшении, для снижения производственных затрат, а также в исследованиях рынка. В книге приведены основные методы сенсорных исследований, методы обучения и тренировки дегустаторов, основные факторы влияния на восприятие продуктов  (упаковка, посуда, интерьер магазина). Множество примеров и наглядных иллюстраций делают книгу удобной в практическом применении. Книга, прежде всего, будет интересна для людей, принимающих непосредственное участие  в разработке продукта, усовершенствовании продуктовой линейки, маркетологам, людям, работающим в секторе общественного питания, а также всем тем, кто хотел бы стать экспертом  в правильном и безопасном (что немаловажно) выборе продуктов питания и их оценке.

Докінз, Річард. Найграндіозніше шоу на Землі : доказ еволюції / Річард Докінз ; [пер. з англ. Катерини Диси]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 429, [1] с. : іл., табл.

Річард Докінз - британський етолог, еволюційний біолог і відомий популяризатор науки.
Еволюцію сприймають як науковий факт усі авторитетні вчені. Але чому й досі мільйони людей сумніваються в правдивості цієї теорії, а креаціоністів, що заперечують еволюцію, дедалі більшає? Річард Докінз, озброївшись міцним щитом переконливих аргументів та списом голої логіки, вирушає на арену, аби розпочати найграндіозніше шоу на Землі - велику та прекрасну еволюцію. Від природного добору та появи нових видів до тектоніки плит і молекулярної біології, складаючи ці факти один до одного, автор створює беззаперечний доказ. Блискуче доводить те, що ми, люди, - це суцвіття на одній із гілок розлогого дерева життя з глибоким корінням, яке не з'явилося нізвідки. Як заявляє сам науковець, ця книжка - його особистий конспект свідчень на доказ того, що теорія еволюції - насправді факт.

Кені, Ліендер. Тім Кук: СЕО, що вивів Apple на новий рівень [Текст] / Ліендер Кені ; пер. з англ. Євгенія Кузнєцова. - Київ : Наш формат, 2019. - 290, [1] с. - Бібліогр. в прим.: с. 239-291.

Після смерті Стіва Джобса більшість вважали, що Apple приречена. Однак компанія не просто втрималася на плаву, а й суттєво зросла та збільшила прибутки. Усе це під керівництвом нового СЕО - Тіма Кука, колишнього операційного директора Apple. На момент призначення Кук залишався в тіні. Він майже не давав інтерв'ю, не знімався в жодних промороликах і заголом був нікому не відомим. Ніхто ані в Apple, ані поза її межами не вважав його лідером, який був потрібен компанії.
Чому саме його Джобс обрав наступником? Як Куку вдалося пом'якшити корпоративну культуру Apple, зберігши позиції компанії? У чому унікальність лідерства Кука?.
У цій докладній біографії журналіст Ліендер Кені описує життя та кар'єру СЕО Apple, вивчаючи його шлях від непомітного менеджера до легенди бізнесу.

Киселева, Анна Аркадьевна.     Активное продвижение : тренинг, игры и упражнения / А. А. Киселева. - Харьков : Гуманитарный Центр, 2020. - 173 с. : ил. - Библиогр.: с. 173.

Что может быть важнее для компании, чем ее умение систематически производить клиентов, быть актуальной на рынке, действовать с учетом (и с опережением) различных изменений и клиентских ожиданий. Именно в этом и призван помочь тренинг "Активного продвижения". Клиентов важно слышать и слушать. Чтобы продажи не были случайностью, когда мы пытаемся убедить клиентов в полезности товара всеми правдами и неправдами, умение продавать должно прочно закрепиться.
Эта книга будет прежде всего полезна руководителям коммерческих отделов, менеджерам по продажам, маркетологам и тем собственникам, которые заинтересованы в том, чтобы узнать об эффективных методах продвижения.

Крістіан, Девід. Велика історія всього / Девід Крістіан ; пер. з англ. Ірина Ємельянова. - Київ : Наш формат, 2019. - 335, [1] с. - Бібліогр.: с. 326-336.

Ми можемо з дивовижною точністю визначити, що приховано за мільярди світлових років від Землі і що відбувалося мільярди років тому. Але що більше ми дізнаємося про Всесвіт, то більше невідомого з'являється. Що трапилося під час Великого вибуху? Чому вимерли динозаври? Як зародилося розумне життя і чому зараз ми живемо в епоху глобалізації? Девід Крістіан вивчає комплексну дисципліну - Велику історію, яка за допомогою фізики, біології, археології, соціології, економіки та інших наук пояснює, як усе з'явилося. У цій книжці автор описує процеси зародження й розвитку космосу, виникнення цивілізацій і місце людини у світі.

Макафі, Ендрю. Машина, платформа, натовп. Як приборкати наше цифрове майбутнє = Machine, Platform, Crowd: Harnessing Our Digital Future / Ендрю Макафі, Ерык Бріньолфссон ; пер. з англ. Олександра Асташова. - Київ : Наш формат, 2019. - 335, [1] с. - Бібліогр. в прим.: с. 305-336.

З розвитком комп'ютерних потужностей зростає і майбутній потенціал людства. Стрімке розширення можливостей машин, поява великих і впливових платформ та натовп з величезною кількістю знань, досвіду й ентузіазму - усе це тенденції, які змінюють світ бізнесу. Автори цієї книжки дають поради, як переосмислити наші цінності в цифрову епоху, та запевняють, що наступні кілька десятиліть можуть і мають бути кращими, ніж будь-які інші в історії людства.

Сазерленд, Розі. Алхімія: як народжуються шалені ідеї / Рорі Сазерленд ; пер. з англ. Антоніна Ящук. - Київ : Наш формат, 2019. - 359, [3] с. - (Open Mind Library). - Бібліогр. в підрядк. прим.

Усе нелогічне дуже ефективно спрацьовує в житті, рекламі та бізнесі. І хоча в сучасному маркетингу і рекламі дедалі частіше спираються на великі дані й логіку покупців, усе ж таки популярність бренду визначає несвідома та ірраціональна поведінка людей.
У цій книжці легенда у світі реклами Рорі Сазерленд на основі 30-річного досвіду переконує, що варто вийти за межі стандартного мислення й вузької логіки. Автор на тематичних прикладах розкриває закони людського сприйняття, пояснюючи, чому нелогічні, несмачні та незручні продукти стають хітами. Також Сазерленд доводить: успішні кампанії часто завдячують своїм результатом магічному ключикові, підібраному до людської психології.

Саттон, Роберт. Криза зростання. Як не погоджуватися на маленькі результати в бізнесі / Роберт Саттон, Хаггі Рао ; пер. з англ. Олександр Лотоцький. - Київ : Наш формат, 2020. - 411, [1] с. - Пер. вид.:Scaling up excellence / Robert I. Sutton, Huggy Rao.

Викладачі Стенфордського університету Роберт Саттон і Хаґґі Рао під час однієї з навчальних програм помітили, що учасники ставили те саме питання в різних варіаціях: як стабільно зростати, зберігаючи відносини з клієнтами та якість продуктів чи послуг? Це підштовхнуло науковців на основі досліджень розробити універсальні рекомендації, що допомагають ефективно зміцнювати свої позиції. Неважливо, чи розширюєте ви штат працівників стартапу в Кремнієвій долині, чи покращуєте продаж пива, чи відкриваєте нові школи. У цій книжці автори визначили головні проблеми масштабування, які стоять перед кожною організацією. Також вони сформулювали п'ять принципів , що допомагають досягти значних результатів.

Світвуд, Адель.     Маркетингова аналітика = The analytical marketer : як підкріпити інтуїцію даними / Аltkm Світвуд ; пер. з англ. Олександра Асташова. - Київ : Наш формат, 2019. - 150, [2] с. : іл.

Великі дані кардинально змінили сферу маркетингу. Вони дали змогу аналізувати й точно прогнозувати поведінку клієнтів і завдяки цьому змінювати клієнтський досвід. Але й покупці та користувачі стали вибагливішими, адже мільйони товарів і послуг та все, що вони прагнуть дізнатися про бренд, тепер не треба довго шукати. Усе це вплинуло на те, як компанії взаємодіють із зовнішнім світом і вибудовують відносини із клієнтами. У цій книжці експертка з маркетину Адель Світвуд показує, як ефективно організувати роботу маркетингового відділу в цифрову епоху, які знання та вміння в цій сфері виходять на перший план і які люди точно знадобляться вашій компанії.

Сміл, Вацлав. Енергія та історія цивілізації  / Вацлав Сміл ; [пер. з англ. Катерини Диси]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 397, [1] с. : рис. - (Бібліотека античної літератури).

Бажаєш отримати - готуйся віддавати. У цьому плані енергія - єдина універсальна валюта. Усі природні процеси і вся людська діяльність у фундаментальному фізичному сенсі є її перетворенням. Від епохи первісних кам'яних відбійників та млинів, що їх обертали осли, до сьогоднішніх пошуків поновлюваних джерел енергії - ось чому присвячене ґрунтовне дослідження науковця зі світовим іменем. Вацлав Сміл пояснює, як наша "енергопотреба" сформувала історію людства від печер до хмарочосів.



 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар