понеділок, 5 лютого 2018 р.

Круглий стіл "Водно-болотні угіддя - безцінний дар природи"



1 лютого в конференц-залі працівниками відділу документів з економічних, технічних, природничих та сільськогосподарських наук був проведений круглий стіл на тему "Водно-болотні угіддя – безцінний дар природи" до Всесвітнього дня водно-болотних ресурсів.
  Метою круглого столу було привернення уваги громадськості на необхідність дбайливого ставлення до середовища існування водоплавних птахів і важливість водно-болотних угідь в екосистемі планети Земля.
  Учасниками круглого столу були спеціалісти з екології, учні хіміко-біологічного класу 15 ліцею, хіміко-біологічного класу Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді, користувачі бібліотеки.
  Водні ресурси Чернігівської області є під прискіпливим контролем Деснянського басейнового управління, і саме про їх частину – водно-болотні ресурси розповів заступник начальника Деснянського басейнового управління водних ресурсів Вадим Потапенко.
  Більшість цінних водно-болотних угідь Чернігівської області входить до складу природно-заповідного фонду. Начальник відділу природно-заповідного фонду, біоресурсів та екомережі Департаменту екології та природних ресурсів Віталіна Синіговець ознайомила учасників круглого столу з заповідними водними зонами Чернігівщини.
  Завідувач біологічним відділом комунального закладу "Чернігівська обласна станція юних натуралістів", кандидат біологічних наук, Юрій Леус розповів про екологічні конкурси, в яких беруть участь гуртківці закладу.
  Ведуча круглого столу, завідувач відділу документів з економічних,технічних, природничих та сільськогосподарських наук Наталя Карбовська прокоментувала книжково-ілюстративну виставку "Водно-болотні угіддя для нашого майбутнього".



1 коментар:

  1. Добре, що ваша бібліотека залучає молодь до проблем екології. Сподіваюсь, на нові, не менш цікаві заходи

    ВідповістиВидалити