середу, 30 січня 2019 р.

Нові надходження

Шановні читачі, пропонуємо вашій увазі нові  книги , які надійшли у відділ протягом останнього місяця. Книги дуже цікаві, допоможуть організувати свій бізнес, зорієнтуватися у вирії сучасних вимог роботодавців, налагодити систему продажу товарів.
                          Чекаємо на Вас в нашій бібліотеці, завжди Вам раді!  



Кролівництво з основами генетики та розведення] : навч. посіб. / В. О. Пабат [та ін.]. - Київ : Ліра-К, 2018. - 162 с. : іл., рис., табл. - Бібліогр.: с. 142-147.

У навчальному посібнику систематизована інформація про особливості ведення галузі кролівництва з висвітленням найбільш  розповсюджених методів утримання кролів та їх відтворення.  Акцентовано увагу на оптимізації галузевої структури сільськогосподарських комплексів з метою підвищення їх конкурентоспроможності та екологічної збалансованості в системі біоорганічного землеробства.  В цьому сенсі особливе значення має кролівництво, як джерело цінної сировини для розвитку допоміжного виробництва в межах агроекосистем, в т. ч. отримання продуктів дитячого, дієтичного харчування та різноманітної делікатесної продукції.


Методи сучасної теорії управління: підручник / А. П. Ладанюк [та ін.]. ; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ : Ліра-К, 2019. - 367 с. : рис. - Бібліогр.: с. 366-367.

У посібнику викладено окремі розділи сучасної теорії управління та їх застосування для автоматизації складних об’єктів. З єдиних методичних позицій розглядаються застосування методу координат стану, аналізу та синтезу систем при випадкових діяннях, багатовимірні та робастні регулятори, основи синергетики, управління хаосом, багатокритеріальні задачі.






Мінцберг, Генрі. Анатомія менеджменту. Ефективний спосіб керувати компанією / Генрі Мінцберг ; пер. з англ. Роман Корнута. - Київ : Наш формат, 2018. - 397 с. : рис. - Бібліогр. в прим.

Одна з головних помилок у роботі будь-яких компаній – це спроби вдавати , що є лише один спосіб управляти ними. Те, що добре для General Motors, часто виявляється катастрофою для маленької автомайстерні. За Генрі Мінцбергом, ключ до ефективного функціонування  фірм криється у глибокому розумінні всіх процесів – від ролі менеджера до взаємодії підприємства та суспільства. Протягом багатьох років професор менеджменту  Генрі Мінцберг спостерігав, як працюють менеджери, як організовані компанії, як керівники ухвалюють рішення, розробляють стратегії та створюють структури. У цій книжці він намагається максимально широко поглянути на природу менеджменту й функціонування організацій.


Олексенко, Л. В. Маркетингова політика розподілу: навч. посіб. для вищ. навч. закл. / Л. В. Олексенко. - Київ : Ліра-К, 2018. - 467 с. : рис., табл. - Бібліогр.: с. 440-442.

Навчальний посібник присвячено теорії маркетингової політики розподілу підприємств, методології її дослідження, вдосконалення управління політикою розподілу на основі маркетингу в сучасних умовах розвитку України. Розглядаються основні поняття видів та форм розподілу, теоретичні та практичні питання формування, конструювання та функціонування каналів збуту, використання найбільш ефективних систем збуту продукції, порядок прогнозування, управління та організації системи розподілу підприємств.




Пфефер, Джефрі.     Кар'єрні ігри. Як узяти владу у свої руки / Джефрі Пфефер ; пер. з англ. Юлія Кузьменко. - Київ : Наш формат, 2018. - 236, [1] с. - Бібліогр. в прим.: с. 222-237.

Майже в кожній компанії є один виконавчий директор, у кожній фірмі – лише один керівник, кожною країною керує тільки один прем’єр-міністр або президент. Ви можете мати хист і відповідні комунікативні навички, проте вам доводиться вдовольнятися невпливовою посадою через те, що не маєте бажання чи змоги боротися за владу.  Автор цієї книжки переконує, що кожен може й мусить навчитися конкурувати, застосовуючи принципи влади, щоб досягнути успіхів та навчитися перемагати в професійних баталіях. Ви можете не погодитися з ним, але маєте це прочитати.




Рей, Рендал. "Я ж вам казав!" Сучасна економіка за Гайманом Мінськи / Рендал Рей ; пер. з англ. Олександр Вальчишен, Валентина Кальонова, Олександра Сосновська. - Київ : Наш формат, 2018. - 283, [1] с. - Бібліогр.: с. 273-284.

Мабуть, жоден економіст не отримав такого визнання внаслідок глобальної фінансової кризи, як Гайман Мінськи. Хоч і декілька дослідників били на сполох про можливість кризи на початку 2000-х, застереження Мінськи з’явилися на півстоліття раніше.  Завдяки застосуванню альтернативного підходу до економічної теорії він побачив вразливість фінансової системи тоді, коли мейнстрімні економісти ще не відчували жодної загрози. Основна ідея Мінськи полягає в тому, що «стабільність дестабілізує». Щойно система досягає рівноваги, поведінка людей, економічна політика та й власне бізнес – усе починає змінюватися. Унаслідок цього система стає слабкою та нестабільною.


Сандерз, Джеф. Диво п'ятої ранку. Як підкорити свій день ще до сніданку  / Джеф Сандерз ; пер. з англ. Олександра Асташова. - Київ : Наш формат, 2018. - 164, [1] с. - Бібліогр.: с. 163-165.

Якщо ви вважаєте себе «совою», ця книжка допоможе вам схоплюватися з ліжка спозаранку, отримуючи від цього неабияке задоволення. Ви більше не натискатимете на кнопку «дрімоти» на своєму будильнику і зрозумієте, що вставати зрання – це найпрекрасніший подарунок, який ви можете собі зробити.  Джеф Сандерз легко і доступно розповість, як підкорити свій день ще до до сніданку і як уникнути типових пасток, помилок і проблем. За допомогою покрокової «Програми п’ятої ранку» ви сформуєте корисні звички, підвищите власну продуктивність, складете ідеальний розпорядок дня – і досягнете найамбітніших цілей.



Фовлер, Сьюзен. Націлені на результат. Що насправді мотивує людей / Сьюзен Фовлер ; пер. з англ. Юлія Кузьменко. - Київ : Наш формат, 2018. - 166, [1] с. - Бібліогр.: с. 161-167, бібліогр. в прим.

Традиційна система мотивування працівників зовсім не мотивує, стверджує коуч Сьюзен Фовлер. Система нагород і покарань може давати лише тимчасові результати.  Потрібне щось більше, щоб зарядити команду позитивною енергією та налаштувати на стабільну роботу й найкращі результати. Чи  можна навчитися мотивації? Чому мотивація грошима не дає бажаного результату? Чому цінності компанії не стають цінностями працівника? Сьюзен Фовлер встановлює мотиваційні орієнтири, які допоможуть знайти дієві й водночас справедливі шляхи для забезпечення ефективної діяльності та створити робоче середовище, що сприятиме потенціалу вашої команди.


Харчова біотехнологія: підручник / Т. П. Пирог [та ін.] ; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ : Ліра-К, 2016. - 407 с. : рис., табл. - Бібліогр.: с. 391-401.

У підручнику систематизовано та викладено всі аспекти харчової біотехнології: використання мікроорганізмів і продуктів  їхнього метаболізму в харчових технологіях (молочні ферментовані продукти та промислові заквашувальні культури для їх одержання, ферментовані м’ясні вироби, хлібобулочні вироби, алкогольні та безалкогольні напої, ферментовані продукти рослинного походження, вільні від глютену харчові продукти); традиційні та нові продукти мікробного синтезу як харчові добавки ( поліглутамінова кислота, лактулоза, лактобіонова кислота, лікопін тощо) та сучасні біотехнології їх одержання; переваги та недоліки, а також законодавча база використання генно-модифікованих організмів у харчових виробництвах.

Юрчишин, Василь. Сценарій-прогноз розвитку економіки України: обмежений песимізм / Василь Юрчишин ; Центр Разумкова. - Київ : Заповіт, 2018. - 57 с. - (Бібліотека Центру Разумкова) (Дискусії про економічний розвиток). - Бібліогр. в підрядк. прим.

Найближчі два роки з великою вірогідністю стануть визначальними для України в її суспільному, політичному і економічному розвитку. Саме у ці роки країна має продемонстувати свою економічну і політичну міцність, вміння долати складні накопичені суперечності, мінімізувати ризики і виклики як нацонального характеру, так і продуковані сучасним глобальним світом.






Немає коментарів:

Дописати коментар