понеділок, 6 вересня 2021 р.

Екофестиваль "Життя в стилі ЕКО"


4 вересня на території парку природи «Беремицьке» (с. Беремицьке, Остерська міська територіальна громада, Чернігівський район) відбувся четвертий щорічний екологічний фестиваль «Життя в стилі ЕКО». Організатором заходу виступив Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації. На запрошення організаторів відділ документів з економічних, технічних, природничих та сільськогосподарських наук Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка прийняв участь у заході, організувавши перегляд літератури за тематикою: «Природа лікує» та «Дивовижні тварини». 







Для дітей молодшого шкільного віку була проведена ековікторина  «Вгадай мене», за правильні відповіді дітки нагороджувалися приємними і милими призами, як то: кепочки, блокноти, ручки, екоторбинки, цукерки тощо.  Захід пройшов в щирій, невимушеній обстановці, з дитячим сміхом і гарним настроєм.


Наші враження від екофестивалю дуже позитивні. Для учасників фестивалю було організовано багато пізнавально-розважальних локацій:  Містечко майстрів»; фотосушка «Будь ЕКО»; «Рекреаційний потенціал Чернігівщини»; «Електротранспорт – екотранспорт майбутнього»; «Альтернативна енергетика»; «Зберігаємо та збільшуємо ліси Чернігівщини»; «Захисти екосистему»; «Збережемо річку для наступних поколінь»; екологічні ігри, «Допитливий ботанік», «Зелене місто майбутнього»; майстер-класи (плетіння з газетного паперу; створення екологічного постеру; орігамі «Червона книга України»; плетіння віників для підгодівлі тварин; виготовлення еко-сувенірів ; екскурсія парком природи «Беремицьке»; ознайомлення учасників фестивалю з навичками надання першої долікарської допомоги. Артистами Чернігівської обласної філармонії була підготовлена чудова концертна програма.




Особливі враження від відвідування зоопарку на території парку дикої природи «Беремицьке».  Зоопарк знаходиться у приватній власності. І на мою думку, саме такими і мають бути зоопарки, де тварини почувають себе вільно і дуже комфортно. 



Чудово облаштована територія, великі загони для тварин, все чистеньке і гарна природа навкруги милують око. Тварини доглянуті, відгодовані, мають потомство.  Є цікаві окремі локації, як то: куточок диких котів, які водяться на території України; міні зоопарк з козликами, поні та іншими тваринами. І дорослі і діти були в захваті.
 Дуже вдячні Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації за запрошення прийняти участь у заході. Сподіваємося  на подальшу плідну співпрацю у вихованні дбайливого ставлення до природи й ефективного використання її ресурсів, пропагуванні екологічних знань, здорового способу життя, привернення уваги громадськості до пам’яток природи та їхньої охорони.
Як зауважив Антуан де Сент-Екзюпірі: «Всі ми пасажири одного корабля на ім'я «Земля » і пересісти з нього просто нікуди».
Тож привчаємо наших дітей берегти  природу, цінувати її дари, дбайливо ставитися до всьго , що тебе оточує. 






Немає коментарів:

Дописати коментар